“Wie voor Allah een moskee bouwt, al is het gelijk aan of kleiner dan een nest van een vogel, Allah bouwt voor hem een huis in het paradijs.” (Sunan ibn Maajah)

Es-selamu alejkum, Goedendag,

Allereerst willen we je bedanken voor de door jouw getoonde interesse in ons fundraising- project. Middels deze weg zouden we graag je aandacht willen vragen voor het volgende: 

Onze vereniging ICC-Hajr is sinds 2015 de gelukkige eigenaar van een prachtig gebouw gevestigd te Enschede. Dit gebouw dient in beginsel als moskee, om ons geloof te kunnen belijden. Daarnaast zijn wij ook nauw betrokken bij de organisatie van verscheidene sociaal-culturele projecten, sport- en recreatieactiviteiten en het aanbieden van religieus onderwijs. Bij al onze activiteiten staat actief burgerschap in de Nederlandse samenleving centraal.

Echter, beschikken wij niet over voldoende financiële middelen om de overgebleven werkzaamheden te voltooien. Daarom zouden wij graag een dringend beroep willen doen op jouw liefdadigheid.


Vanwege de landelijke COVID-19 maatregelen, heeft de geplande ‘’donatie-avond‘’ geen doorgang kunnen vinden. Dit heeft ertoe geleid dat wij ervoor hebben gekozen om het benodigde bedrag middels dit fundraising-project in te zamelen.

Jouw donatie gaat onder andere naar de onderstaande werkzaamheden:

-  het voltooien van de gebedsruimte
-  het leggen van de vloeren
-  het aanbrengen van airco- en ventilatiesystemen
-  het inrichten van de bibliotheek
-  de verbouwing van de voorgevel
-  de renovatiewerkzaamheden aan het dak
-  het aanbrengen van beveiligingssystemen 

Zou jij – middels jouw doorlopende sadaqa – de zware last met ons willen delen om daarmee de voltooiing van onze moskee te bespoedigen? Ieder bedrag, groot of klein, zal voor ons een welkome sadaqa zijn!

Graag willen we je er nog op attenderen dat het ons doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en de mogelijkheid te bieden een steentje bij te dragen aan ons project. We zouden het dan ook zeer op prijs stellen als je ons wilt helpen het project actief onder de aandacht te brengen bij jouw familie en vrienden, bijvoorbeeld door middel van sociale media (denk hierbij aan Instagram, FaceBook en WhatsApp). Bij voorbaat hiervoor onze dank!

Voor meer informatie, over wie wij zijn en wat wij doen; nodigen we je graag uit om een kijkje te nemen op onze website (www.hajr.nl).


Vredige groet,

Islamitisch Cultureel Centrum ‘Hajr’.

ICC Hajr Enschede
Dr. van Hoekstraat 10A
7545 XA  ENSCHEDE

KvK: 08162832
IBAN: NL81 ABNA 04 2919 4129

Tel. voorzitter: +31 6 4296 0786
www.hajr.nl